Nádorliget u. 8. társasház

Kutyatulajdonosokhoz

Tisztelt idegen kutyatulajdonos!

Társasházunk területe magánterület, annak ellenére is, hogy konkrét kerítéssel nincs körülvéve. Tulajdonostársaink nem kívánják társasházunk területén idegen kutyatulajdonosok számára megengedni az itteni sétáltatást. Ha Ön nem e házbéli kutyás, számítania kell arra, hogy akár hivatalos eljárást is kezdeményezni fognak Önnel szemben.

Tisztelt e házban lakó kutyatulajdonos!

Önt is üdvözöljük a Lakóparkban!
Bizonyára Ön is örül neki illetve szeretné, hogy kellemes, szép, lehetőleg egészséges környezetben lakjunk mindannyian. Nem kevés pénzbe, munkába kerül a park fenntartása, ápolása.
Kérjük, hogy Ön is járuljon hozzá apróságokkal, hogy ez így is maradhasson.

Mire is gondolunk?

Elsősorban arra, hogy tartsuk tisztán. Amennyiben elengedhetetlen hogy a parkba hozza le a kutyáját (bár ezt a Házirend nem engedi meg), és az ott végzi el a dolgát, legyen szíves azt összeszedni. Akkor is, ha éppen senki más lakótárs nem látta és külön nem figyelmeztette erre.

Nyilván Önnek is van, volt vagy lesz gyereke vagy unokája, érkeznek Önhöz rokonok vagy látogatók, ugye nem szívesen engedné a gyerekeket egy olyan területre ami tele van kutyapiszokkal, és nem szívesen büszkélkedne másoknak azzal, hogy ilyen környezetben lakik. Ezzel nagyon sokan így vagyunk, ezért kérjük hogy legyen figyelemmel azon lakótársakra is, akik ugyancsak szeretnének kulturált környezetben élni.

Nem beszélve arról, hogy a kisgyerekek (de nem csak a kisgyerekek, sokszor a felnőttek is) a nagyobb testű kutyáktól félnek, megijednek.

Mit kérünk?

 • Ha lehetséges, ne a parkba hozzák kutyájukat. A közelben találhatók kutyafuttatók, a nagyobb testű kutyákkal különösen érdemes oda menni, ott igazán nagy területeken kedvükre futkározhatnak. Remek ismerkedési lehetőség más kutyatulajdonosokkal találkozni.
 • Ha mégis ide hozzák, a kutyát legyenek szívesek pórázon tartani (kevesen szeretik ha a tiszta ruhájukat egy akár legkisebb testű kutya is összeugrálja még akkor is ha ezzel kárt vagy sérülést nem okoz), és ha a kutya a parkba piszkít, legyenek szívesek összeszedni.

  Azoktól a kutyatulajdonosoktól pedig, akik eddig is tisztán hagyták maguk után a parkot azt kérnénk, hogy ha nem ezt tapasztalják a kutyás-társaktól, ők is szóljanak nekik. Nyilván nekik is érdekük, hogy ne alakuljon ki az az általánosító sommás vélemény hogy "a kutyások mindig piszkot hagynak maguk után".

  Hol vannak a közelben kedvelt kutyafuttató területek?

  1. A Vasúti töltésnek a hozzánk képesti túloldala (Hamzsabégi út). Sok száz méter hosszú, ligetes, füves terület.
  2. Bikás park. Ez a Bártfai utca - Tétényi út kereszteződésnél helyezkedik el, tőlünk nézve a Tétényi út túloldalán. Hatalmas park.
  3. Az Infopark közvetlen szomszédságában, az egyetemi épületek között hatalmas területen fás, ligetes terület, ahol szintén nem zavarnak senkit az állatok.
  4. A Szerémi út mentén elhelyezkedő füves terület. Nagy előnye hogy ez van a legközelebb.
  Az alábbi térképen a sötétkékkel jelzett területek, megszámozva:

  Mindazoknak köszönjük, akik a kulturált környezet fenntartásában viselkedésükkel is közreműködnek.